Тръмп: Прекратихме 400-годишния конфликт между Косово и Сърбия, сега те се прегръщат и целуват

Тръмп: Прекратихме 400-годишния конфликт между Косово и Сърбия, сега те се прегръщат и целуват

В рамките на предизборен митинг в Небраска държавният глава на САЩ Доналд Тръмп отново подчерта как неговата администрация успя да обедини Косово и Сърбия за постигането на споразумение. Тръмп бе категоричен, че е допринесъл за прекратяването на „400 години взаимни убийства“, съобщава електронното издание на прищинския ежедневник Gazeta Expess.

„Знаете, че съм номиниран за три Нобелови награди за мир, можете ли да повярвате? И за всички различни региони, като Косово и Сърбия, ние сключваме сделки, знаете – търговски сделки. Казах – чакайте малко, нали все се бият помежду си? Да. В продължение на много десетилетия. От къде знаеш? Казах, знам, че непрекъснато се бият помежду си“.

По-нататък Тръмп продължи: „Кажете им, че няма да правим никакъв бизнес с тях, освен ако не сключим сделка… да се избиват взаимно. И знаете ли какво? Отне ни около 20 минути“, подчерта американският президент.

„Те се бият от 40 години. Мисля, че те се бият от 400 години. Искате да знаете истината? Те се борят едни срещу други отдавна. Но те искат и да сключат сделка. Изведнъж, преди два месеца, те бяха в Овалния кабинет, прегръщаха се и се целуваха, това беше лесно“, заяви Тръмп.

На 4 септември Косово и Сърбия подписаха в Белия дом споразумение за икономическа нормализация, припомнят от редакцията.

Източник Агенция „Фокус“

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *