Тръмп се завърна в Twitter, но с последно предупреждение

Американският президент Доналд Тръмп получи разрешение да туитва отново, след като микроблогинг платформата блокира акаунта му за 12 часа вчера, предава BBC. Тогава той използва социалната мрежа да изрази позицията си, че „не съм съгласен с вота от изборите и няма да го приема. Трябва да се противопоставим на тази измама“. А това пък поддикна неговите привърженици да атакуват и да превземат Капитолия.

Действията им преустановиха работата на Конгреса, който трябваше да сертифицира победата на Джо Байдън и нанесоха редица материални щети. В следствие на сблъсъците между протестиращите и органите на реда 5-ма души загинаха, сред които един полицай. В крайна сметка, след 4-часови опити, „бунтовниците“ бяха отблъснати, а преброяването на електоралните гласове продължи и Байдън бе сертифициран като новия президент на САЩ.

Веднага щом Тръмп получи достъп до акаунта си, той публикува „помирителен“ туит, в който се въздържа от нови обвинения към резултата от изборите.

От Twitter пък отправиха последно предупреждение към Тръмп и заявиха, че ще закрият страницата му, „ако продължава да нарушава правилата на платформата“.

„Всички бъдещи нарушения на правилата на Twitter, включително нашите политики за гражданска почтеност или насилствени заплахи, ще доведат до постоянно спиране на акаунта @realDonaldTrump“, посочиха от социалната мрежа.

Facebook обаче все още ограничава постовете на Тръмп и няма намерение да променя това. Марк Зукърбърг заяви, че рисковете са твърде големи „той отново да публикува нещо, което е в разрез с правилата на платформата“.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *