Туитър изтри пост за ваксините на иранския духовен лидер Али Хаменей

Туитър отново взе драстични решения срещу световен политически лидер и изтри съобщение, публикувано от иранския духовен водач Али Хаменей, който заяви, че е невъзможно да се вярва на американските и британските ваксини срещу новия коронавирус. Социалната мрежа счете, че този туит нарушава правилата му и избра да го изтрие, съобщава „Дойче Веле“.

„Забранено е да се внасят ваксини, произведени в САЩ или Великобритания. Не можем да им вярваме. Не е невъзможно те да искат да заразят други нации“, се казва в съобщението на Хаменей, което възпроизвежда част от речта му. Съобщението, което беше онлайн в петък, беше премахнато. „Този туит вече не е достъпен, защото нарушава правилата на Туитър“, заяви социалната мрежа.

Посланието, в което се споменават и френските ваксини, беше в съответствие с обичайната реч на лидера, който има последната дума във всички решения, взети в страната. Хаменей редовно прави коментари по международни политически въпроси, които включват и САЩ. Все пак, туит в същия дух, но в акаунта на Хаменей на фарси, все още е наличен.

Хаменей даде одобрение за други ваксини, произведени на „безопасни“ места. Иранският Червен полумесец съобщи, предвид това ново указание, че няма да внася хиляди дози от ваксината на „Pfizer-BioNTech“, дарена от благотворителни организации. Иран започна тестовете върху хора през декември на собствена ваксина , която се надява да разпространи през пролетта.

Tуитър е под огромен натиск, вътре и извън САЩ да цензурира информация, която може да се счита за невярна, или призив за насилие, расизъм и т.н. Компанията публикува правила по въпроса през декември и в петък обяви, че спира акаунта на американския президент Доналд Тръмп. Консервативните американски медии критикуваха лидери като Хаменей например, поддържайки оперативни акаунти, въпреки че използват агресивен тон срещу САЩ.

Иран е близкоизточната страна, която е най-засегната от пандемията, с повече от 1,2 милиона заразени и над 56 000 смъртни случая./ БГНЕС

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *