Турският министър на отбраната обвини Гърция в „провокации“

Турският министър на отбраната обвини Гърция в „провокации“

Турският министър на отбраната Хулуси Акар обвини Гърция в „тормоз“ над турските сили в Егейско море през предходните дни, като нарече това „много сериозна провокация“, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, съобщи агенция „Фокус“.

Акар, който беше на борда на фрегата „Барбарос” в турска военноморска база, когато направи изявлението си в неделя, заяви, че „не може да обясни” гръцките „провокации”, както и не може да представи конкретни примери.

Акар също повтори турската линия, че „няма шансове да оцелее план, който игнорира Турция в Егейско море и Източно Средиземноморие,“, като вероятно има предвид съвместните планове на Кипър, Египет, Гърция и Израел за експлоатация на въглеводородни ресурси с помощта на западни петролни и газови компании.

„Ще направим всичко, за да защитим нашите интереси и нашите права и това не представлява заплаха“, добави Акар.

Изявлението на Акар беше направено няколко часа, след като турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че нова вълна от мигранти ще удари Гърция след пандемията на коронавирус.

Гърция успешно предотврати навлизането на вълни от мигранти, които се опитаха да преминат от Турция по-рано тази година, подпомогнати и подкрепени от турските власти, припомня изданието.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *