Укротяват със сълзотворен газ хилядите край ковчега на Марадона (Видео)

За сблъсъци между полицията и хилядите скърбящи за смъртта на Марадона аржентинци съобщава испанският в. „Марка“ за сцените в Буенос Айрес на поклонението пред легендата. Употребен е сълзотворен газ срещу напиращи да положат цветя и фланелки близо до ковчега на любимеца на цяла Аржентина.
 

Постепенно охраната успя да постави под контрол опашката, като дори опитва да накара феновете да слагат предпазните си маски, но много от тях въобще нямат такива.

Силите на реда с мъка удържаха първоначалния напор на събраното множество, което все пак се подреди на опашка пред „Каса Росада“. Ковчегът е покрит с аржентинското знаме, с фланелките с неговия №10 – на националния на Аржентина и на любимата му Бока. Край него скърбящите поставят цветя, екипи.
 

Хората съпроводиха колата с тялото му по целия път, скандирайки името му, през нощта хиляди излязоха по улиците на Буенос Айрес и други големи градове да изразят обичта и преклонението си пред своя идол.

„Диего е народът, дойдохме да го подкрепим и да се сбогуваме с него. Той е най-големият и е заслужил всичко това“, заяви един от запалянковците, дошъл с фланелка на националния на Аржентина.

Пред „Каса Росада“ ехтят и песните, които привържениците на дон Диего му посвещаваха, докато той радваше аржентинските „инчас“ с играта си на терена.

Не липсваха и гневни на организираното многохилядно поклонение пред тялото на Марадона, които изтъкнаха, че  в продължение на месеци хиляди аржентинци са били лишени от възможността да се простят с починалите си в пандемията близки заради ограничителните мерки срещу коронавируса.

На хиляди километри от пролетна Аржентина пред стадиона на Наполи „Сан Паоло“ стотици тифози на местния Наполи палеха свещи, полагаха цветя, снимки и иконки в памет на своя любим дон Диего. Пред блок с изрисуван огромен лик на Марадона запалянковци го почетоха с димки, с импровизирана заря с ракети, с песни, с клаксоните на колите.

„>

Източник: Дарикнюз

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *