Урсула фон дер Лайен: Преговорите „вървят в правилната посока“

Урсула фон дер Лайен: Преговорите „вървят в правилната посока“

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви днес, че след трите дни на спорове в Брюксел ръководителите от страните в ЕС са решени да постигнат споразумение за дългосрочната бюджетна рамка на съюза и плана за икономическо възстановяване от пандемията, предаде Ройтерс.

„Те показаха ясна воля за намирането на решение“, каза тя при пристигането си за четвъртия ден от разговорите. „Днес съм позитивно настроена. Още не сме там, но нещата вървят в правилната посока“, добави Фон дер Лайен.

Президентът на Франция Еманюел Макрон също изрази надежда, че ще бъде постигнат компромис по европейския план за възстановяване от коронавируса. „Започвам днешния ден с голяма решимост да постигнем напредък“, каза той на пристигане за днешното заседание на Европейския съвет, съобщи БТА.

Германската канцлерка Ангела Меркел сподели надеждата на Макрон за постигане на компромис, предаде Франс прес.

„Миналата нощ, след дълги преговори, ние установихме рамка за евентуално споразумение. Това е крачка напред и дава надежда, че споразумение може да бъде постигнато днес, или най-малкото, че е възможно постигането на споразумение“, каза тя.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *