Хванаха жена, убила от бой 68-годишната си майка в Хасково

Хванаха жена, убила от бой 68-годишната си майка в Хасково

Криминалисти на ОДМВР-Хасково задържаха 46-годишна жена за извършено от нея тежко криминално престъпление. С постановление на Окръжна прокуратура, мярката ѝ за задържане е удължена до 72 часа.

На 4.07.2020 г. в 03.47 ч. в РУ – Хасково е получен сигнал за намерено в апартамент безжизнено тяло на 68-годишна жена от Хасково. Пристигналите на място полицейски и медицински екипи са констатирали смъртта на жената – тялото било увито в чаршаф и изнесено на улицата. Назначената аутопсия показала, че жената е починала от наранявания вследствие на нанесен преди три дни побой.

По случая веднага било образувано досъдебно производство, а разследването по него започнало от криминалисти на ОДМВР-Хасково, под наблюдението на прокуратурата.

В рамките на предприетите оперативни действия е извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, проведен е следствен експеримент, назначена е и съдебномедицинска експертиза.

Като заподозряна за извършеното престъпление, за срок до 24 часа била задържана дъщерята на жертвата. След привличането ѝ в качеството на обвиняема, с постановление на наблюдаващия прокурор, на обвиняемата е постановено задържане до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.

Източник Канал 3

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *