Южна Корея призна, че се бори с втора вълна на коронавируса

Южна Корея призна днес, че от средата на миналия месец се бори с „втора вълна“ на коронавируса, предаде Франс прес, цитира Дарикнюз.

Южна Корея през февруари бе втората най-засегната от коронавируса страна след Китай, където той се появи за първи път. Южнокорейските власти обаче успяха да овладеят ситуацията с помощта на стратегия, включваща масово правене на тестове и проследяване на хората, контактували със заразените, като в същото време не въведоха задължителна карантина.

Правилата за спазване на социална дистанция бяха смекчени след ваканционния период в началото на миналия месец и страната като цяло започна да функционира нормално.

Въпреки това от няколко седмици дневният брой на новите заразени е между 35 и 50, основно в столицата Сеул и в региона й, където е концентрирана половината от южнокорейското население.

Мерки за социална дистанция бяха повторно въведени в края на миналия месец, след като в Сеул и околностите му се появиха огнища на зараза. Повечето случаи, регистрирани през последните три седмици, са внесени от чужбина.

Новите случаи на коронавирус в Южна Корея днес са 46. От тях 30 са хора, пристигнали от чужбина. Общият брой на заразените в страна е вече 12 484. 

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *