Airbnb забрани достъпа до платформата на участвалите в щурма на Капитолия

Платформата за краткосрочно отдаване на имоти под наем Airbnb заяви, че ще направи всичко възможно, за да не повтори щурма на Капитолия от миналата седмица след няколко дни, когато трябва Джо Байдън да встъпи официално в длъжност – 20 януари.

Компанията заяви, че ще прегледа обстойно всички резервации в района на Вашингтон и на всеки, свързан по някакъв начин с това нападение ще бъде отменена резервацията и ще получи забрана за правене на нова. Освен това от компанията уточниха, че за хората, които е сигурно, че са участвали в нападението от миналата седмица ще има трайна забрана за използване на платформата.  

Имената на всеки човек, замесен в бунтовете в Капитолия, не са известни, което затруднява издаването на всеобхватна забрана. Airbnb заяви, че се води от дневника на арестите на полицейското управление от 6 януари, както и от данните на американския прокурор, предава CNN.

Хотелите в района също ще трябва да се борят с рисковете от потенциално приемане на хора, избухнали миналата седмица в Капитолия. Томас Пени, президент на Donohoe Hospitality Services, която управлява 12 хотела в района на Вашингтон, заяви, че хората, участващи в събитията в Капитолия, са отседнали в някои от хотелите му. Но по думите му от местата за настаняване не знаят кой точно е участвал в щурма.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *