AstraZeneca поднови тестовете за Covid-ваксината

AstraZeneca поднови тестовете за Covid-ваксината

Оксфорд разкри в изявление, че регулаторът на Обединеното кралство – Медицинският регулаторен орган (MHRA), препоръчва изпитанията да се възобновят, без да разкрива подробности относно болестта на въпросния доброволец.

Временните изпитания са стандартна предпазна мярка при ваксинални тестове. Изявленията на AstraZeneca и Оксфорд в събота обаче не дават яснота за развитието на изследванията извън Великобритания.

Припомняме, че главният изпълнителен директор на AstraZeneca Паскал Сорио заяви в четвъртък, че независим съвет за преглед на безопасността проверява дали заболяването на участника е причинено от ваксината или не е свързано с нея. Оксфорд заяви, че около 18 хил. души са получили т нар. „проучваща ваксина“ като част от тестванията. Информация за болестта на доброволеца не може да бъде разкрита заради поверителността на участниците, коментираха от AstraZeneca и Оксфорд.

Baĸcинaтa нa АѕtrаZеnеса e eднa oт тpитe cpeщy ĸopoнaвиpyc в CAЩ в ĸъceн eтaп нa изпитaния, Фaзa 3. Президентът Доналд Тръмп многократно заяви, че смята, че поне една от ваксините може да бъде готова преди изборния ден в страната на 3 ноември. АѕtrаZеnеса сключи и договор с Европейската комисия за доставката на най-малко 300 млн. ваксини, от които България би следвало да получи 2.3 милиона.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *