EasyJet започва да таксува и ръчния багаж

Клиентите на EasyJet, които искат да използват пространството за багаж над седалката си в самолета, ще трябва да заплатят по-скъпи билети, съобщава BBC.

Клиентите, които не си купят по-скъпите билети, ще могат да сложат само малка чанта под седалката си. Решението на нискотарифната авиокомпания влиза в сила на 10 февруари.

Новината за промяната на политиката на компанията предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Някои от хората дори казаха, че авиокомпанията започва да прилича на Ryanair, като се опитва да „печели от всичко“.

В момента всички, които летят на борда на EasyJet имат право на багаж с размери до 56x45x25cm, който може да бъде поставен в отделенията над главите на пътниците. В бъдеще тези, които искат да пътуват с допълнителна чанта с размера на ръчен багаж ще трябва да закупят по-скъп билет. Цените на този вид билети ще започват от 7.99 британски лири по-скъпи от стандартната тарифа и ще достигат до 29.99 лири за по-дългите полети.

Хората, които вече са закупили билети за пътуване след 10 февруари, ще имат възможност да чекират по-голям куфар безплатно.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *