Facebook е големият губещ на Уолстрийт в края на седмицата

Facebook е големият губещ на Уолстрийт в края на седмицата

Акциите паднаха за трети пореден ден в четвъртък, тъй като надеждата за споразумение относно нов транш на финансови стимули срещу коронавирус в САЩ продължава да намалява, докато заразата в Европа продължава да расте. Индустриалният индекс Dow Jones се раздели с 19.8 пункта при затваряне на пазара, като достигна загуба от 300 пункта по-рано през деня.

Големите технологични компании понижиха стойността си, на фона на нарастващите регулаторни проблеми. Най-голям губещ се оказа Facebook, чийто акции поевтиняха с 1.9%. Това оказа натиск върху индекса NASDAQ Composite, който изостана с половин проце11713.87 до пункта. Част от загубите бяха компенсирани с доброто представяне на финансовия сектор.

Акциите на JPMorgan Chase, Morgan Stanley и Citigroup поскъпнаха с повече от 1 процент. Това обаче не беше достатъчно да задържат стойността на S&P 500, който отчете понижение с 0.15 на сто до 3483.34 пункта.

Данните за ръст на заболелите от коронавирус в Европа драстично започнаха да се покачват, което наложи налагане на противоепидемични мерки. Опасенията от нова вълна на пандемията внесе паника на пазарите, което понижи индекса DAX с 2.49%. Акциите във Великобритания също изостанаха, което свали индекса FTSE 100 до 5832.52 пункта.

След като се отдръпнаха от рисковите активи инвеститорите насочиха капиталите си към златото. Цената на метала се качи с 0.36%, докато среброто прибави 0.13% до 24.29. Притесненията за нови мерки и блокиране на икономиката се отрази в цената на петрола, който  поевтиня до 40.93 долара за барел. Понижението беше донякъде ограничено от по-добрите от очакваното данни за запаси на петрол в САЩ, което отдръпна цената от дневните минимуми.

Акценти днес 

Икономически данни – Еврозона

През последния ден от седмицата вниманието ще бъде насочено към индекса на потребителските цени в Еврозоната. Данните за инфлацията ще бъдат публикувани в 12 часа българско време, като прогнозите на анализаторите са тя да остане без промяна. 

Инструмент на фокус

Citigroup – 4 часова

Акциите на банката остават под 50 периодната средна, което оформя движение в низходящ тренд. Въпреки ясно изразения тренд имаме сигнали за поскъпване на цената.  Очакваме да се формира двойно дъно и период на акумулиране, през който да се зароди възходящ импулс. Пробив над 50 SMA ще потвърди нагласите ни за обръщане на цената и ще даде възможност за покупка с цел достигане до $49.

USD/CAD – Дневна

През изминалия ден щатската валута срещна подкрепа от инвеститорите, което покачи валутната двойка до 50 дневната средна. Предвид формирана дивергенция и възходящото пресичане на индикатора Стохастик ще има възможност за влизане в дълга позиция при затваряне на дневна свещ над низходящата тренд линия, която на този етап оказва натиск върху цената.

Palladium – 4 часова

Резкия спад от 13 октомври изпрати цената на паладия под важна зона на подкрепа около $2365, което подсказва, че продавачите вземат превес в търговията. Ценовото движение образува формация обърнат флаг, който е тренд продължаващ и дава възможност за продажба при пробив под локалната тренд линия. Целта на движението е достигане до $2200.

GerTech30 – Дневна

Немският технологичен индекс завърши изминалия ден с понижение от 2.25% след като стойността на индекса достигна ключова зона на съпротива. Нивото около 3225 пункта ограничи възходящия импулс и накара инвеститорите да затворят дългите си позиции. Предвид формирането на широк рейндж очакваме задържане на движението около средните стойности около 3050 пункта.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *