Facebook купува нова централа въпреки идеята за повече „хоум офис“

Facebook купува нова централа въпреки идеята за повече „хоум офис“

Facebook купува неизползвана досега корпоративна централа от търговеца на дребно REI. Гигантът е готов да даде за нея 367.6 млн. долара, при това въпреки плановете си да остави повечето служители в режим на дистанционна работа.

Подобно на много технологични компании, Facebook премести повечето си служители да работят от вкъщи още през март, когато избухна пандемията от COVID-19. Миналият месец гигантът обяви, че удължава срока за „хоум офис“ до юли 2021 г.

Не е изключено обаче това да се окаже по-дълготрайна тенденция. Изпълнителният директор Марк Зукърбърг коментира неотдавна, че половината служители на компанията може да останат да работят от вкъщи и за постоянно, или поне в следващите пет до десет години.

Въпреки кризисните сътресения Facebook обаче продължава да наема хора и да добавя офис площи.

„За да се справим с бързо нарастващата ни работна сила, ние продължаваме да инвестираме във физически офиси“, се казва в изявление на компанията. В него обясняват още, че през второто тримесечие са добавили рекордните 4200 души, с което служителите в организацията вече наброяват 52 000.

„Докато Facebook предвижда 50% от служителите ѝ да работят отдалечено през следващите 5-10 години, нашите офиси все още са жизненоважни за нашата култура и ще помогнат да се посрещне очакваният растеж и да се отговори на нуждите на нашите служители, които предпочитат да работят от кампуса.“

Вътрешно проучване на служителите, проведено от компанията през май, показа, че приблизително 65% от служителите на Facebook вече са нетърпеливи да се върнат в офиса възможно най-скоро, пише CNN.

Базирана иначе в Менло Парк, Калифорния, Facebook вече има три други сгради в процес на разработка в същия район като централата на REI. Търговецът обяви решението си да продаде комплекса от 400 000 кв метра в Белвю, Вашингтон.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *