Goldman Sachs зави към Париж заради Brexit

Goldman Sachs заяви във вторник, че ще стартира център за търговия с акции в Париж, предава Reuters. Стъпката идва като опит да бъдат избегнати смущенията за клиентите след окончателното излизане на Великобритания от Европейския съюз идния месец.

Лондон отдавна е европейски център за търговия с акции. Към момента обаче не е ясно дали този тип трансгранична дейност ще може да продължи и след 31 декември, когато неограниченият достъп на Великобритания до блока ще приключи.

Goldman заяви, че планира да пусне платформа SIGMA X Europe в Париж преди 4 януари 2021 г. Единственото условие е да получи одобрение от регулаторите.

„Искаме да гарантираме, че нашите клиенти ще продължават да имат достъп до всички наши ключови източници на ликвидност след Brexit“, каза Лиз Мартин, глобален съпредседател на Goldman за електронна търговия с фючърси и акции.

SIGMA X Europe ще търгува с акции, котирани на 15 европейски пазара. Съществуващият й център в Обединеното кралство ще продължи да търгува с британски и европейски листинги.

Великобритания заяви, че ще позволи на британските инвеститори да продължат да използват платформи за търговия с акции, базирани в блока, от януари. От своя страна, Брюксел каза, че за акции в евро инвеститорите от ЕС ще трябва да използват платформа вътре в блока. Ходът ще принуди големи играчи като Goldman да се позиционират и от двете страни на Ламанша.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *