Honor показа първи смартфон след отделянето от Huawei

Honor показа първи смартфон след отделянето от Huawei

Китайската марка смартфони Honor, доскоро собственост на гиганта Huawei, пусна първото си устройство, откакто вече не е под шапката на някогашната си компания майка.

Huawei продаде бюджетния бранд Honor през ноември на фона на опитите за оцеляване, които компанията бе принудена да предприеме заради санкциите на САЩ. През 2019 г. китайският гигант бе включен в черния списък за износ във Вашингтон, което ограничи американските фирми да му продават определени компоненти, включително полупроводници и софтуер.

През 2020 г. ефектът от този ход на американската администрация постепенно започна да става все по-видим. Липсата на мобилните услуги на Google например и ценни чипове удариха потребителския интерес и самото производство.

Това влоши продажбите на Huawei на международните пазари. Раздялата с Honor бе мотивирана с желанието брандът да може да „преживее този труден момент“, бидейки освободен от санкциите срещу основната марка. За компанията майка ходът също се явява глътка въздух.

V40

Новият смартфон на Honor се нарича V40. Той е с 6.72-инчов дисплей и се предлага в три цвята: сребърен, черен и розово злато. Може да се похвали и с възможностите на сензорния екран и функции, които подобряват гейминга.

Устройството поддържа 5G мобилни мрежи. За тази цел използва чип от тайванската MediaTek, компания, която стана най-големият доставчик на полупроводници за смартфони в Китай през 2020 г.

Стартовата цена на V40 на Honor е 3599 юана (556 долара) за варианта от 128GB. Телефонът ще бъде пуснат в Китай, но не е ясно дали ще бъде лансиран в международен план.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *