Nike увеличава рязко дивидента си с очаквания за скок на продажбите

Nike увеличава рязко дивидента си с очаквания за скок на продажбите

Nike ще повиши тримесечния си дивидент с 12%, или 3 цента на акция, подчертавайки финансовата сила на най-големия производител на спортни облекла в разгара на пандемията COVID-19, съобщава Reuters.

През септември Nike заяви, че очаква продажбите през втората половина на фискалната си година, приключваща на май 2021 г., да се „увеличат значително“, тъй като тя набира скорост след спада в началото на тази година, когато търговците на дребно отменяха поръчки и блокадите държаха хората далеч от магазините на ключови пазари.

Цената на акциите на компанията, нараснала с около 30% тази година, се е удвоила от най-ниското си ниво през март. Това е така, защото спортният гигант намали разходите си чрез намаляване на корпоративните работни места и целеви онлайн инвестиции. Към 19:50 ч българско време акциите на компанията бяха нараснали с малко над 1%.

Въпреки пандемията 2020 г. отбелязва 19-ата поредна година на Nike, в която се увеличават дивидентите. През 2019 г. компанията повиши тримесечните плащания с 11%. На другия полюс пък се намират множество компании, които тази година намаляват или поставят на пауза възвръщаемостта на акционерите си поради извънредната ситуация.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *