PCR тестът не спира българите да пазаруват в Одрин

Въпреки че от 30 декември влизането в Турция става задължително след представяне на отрицателен PCR тест, това не спира българските туристи да посещават Одрин с цел пазар.

Големият брой посетители от България, идващи за еднодневен пазар в Одрин, и гурбетчиите, които се завръщат в Европа, след като прекараха Нова година при близките си в родината, станаха причина за голямата натовареност на ГКПП „Капъкуле-Капитан Андреево“, посочва телевизионният канал НТВ.

Председателят на Одринската търговска камара Реджеп Зъпкънкурт заяви, че всички се радват на посещенията от България. „Българските туристи, които се стекоха в Одрин по време на трудните дни на нашите одрински търговци поради пандемията, ни зарадваха. Българските туристи, които купуват всичко, от игла до конец, харчат 150 евро на човек, като допринасят значително за Одрин и икономиката на страната“, казва той.

Пред турските медии българите обясняват, че пътуват често до турския град с цел да си пазаруват дрехи и хранителни продукти.

На границата тези, които представят отрицателен PCR тест на служителите, влизат свободно. Другите, които нямат, декларират дестинацията си и влизат в страната със 7-дневна карантина.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *