Samsung побърза да представи Galaxy S21 по-рано в отговор на Apple (снимки)

Samsung представи новото си семейство смартфони от премиум серията Galaxy – S21. Това се случва по-рано от обичайното, като този път южнокорейският гигант предлага три модела смартфони – Galaxy S21, Galaxy S21+ и Galaxy S21 Ultra, нови безжични слушалки Galaxy Buds Pro и тракер за следене локацията на различни обекти Galaxy SmartTag.

И трите модела смартфони поддържат гамата от 5G мрежи, които вече са налични в САЩ, и са първите устройства, захранвани от новия водещ процесор на Qualcomm Snapdragon 888, който беше обявен миналия месец, предава CNBC.

Според последните данни на IDC Samsung остава най-големият производител на телефони в света с 22.7% дял от пазара. Голяма част от продажбите идват от по-евтини модели, но Samsung се конкурира с Apple в САЩ със своите телефони от премиум серията Galaxy S и Galaxy Note. Това са моделите, които ще вървят до петите на новата серия iPhone 12 на Apple и изглеждат най-добрият вариант за хора, които предпочитат Android пред iPhone и които искат най-новите камери и процесори.

Моделите от семейството Galaxy S21 имат по-добри екрани, по-дълъг живот на батерията и по-добри камери от миналогодишните телефони Galaxy S20, според Samsung. Камерите могат да правят по-ясни снимки и имат по-добри сензори за снимане през нощта.

За първи път Samsung добавя и писалката S Pen в сериите Galaxy S Ultra. Досега тя бе предназначена само за Galaxy Note. Подобно на Apple, и Samsung поставят уловка – ще трябва да бъде закупен отделно специален калъф, в който да се съхраня писалката.

Galaxy S21 е най-малкият модел от групата, с 6.1-инчов екран. Galaxy S21+ има по-голям 6.7-инчов дисплей, а Galaxy S21 Ultra е с най-големия екран с размери 6.8 инча.

S21 Ultra има по-остра предна камера и четири допълнителни камери отзад, за разлика от три при S21 и S21+, включително два обектива за мащабиране, ултраширок обектив и широкоъгълен обектив. На Galaxy S21 и S21+ липсва допълнителен обектив за увеличение. Ultra също поддържа до 100x увеличение спрямо 30x увеличение на останалите модели.

В САЩ цената на Galaxy S21 започва от 799.99 долара, а на Galaxy S21+ – от 999.99 долара. Galaxy S21 Ultra започва от 1 199.99 долара. Всички телефони вече са налични за предварителна поръчка и ще бъдат пуснати на 29 януари.

Безжичните слушалки и интелигентния тракер

Безжичните слушалки Galaxy Buds Pro са отговора на AirPods Pro на Apple, а интелигентният тракер може да бъде прикачен към елементи или оставен в чанта, за да помогне за бързото им намиране впоследствие. Тракерът е подобен на продуктите на Tile, но се възползва от сензорите в телефона, които могат по-точно да ви насочат точно там, където сте оставили нещо.

Новите слушалки имат актуализиран дизайн и са устойчиви на вода и пот. Най-голямата им нова функция обаче е активното шумопотискане, което се предлага и от AirPods Pro и помага за намаляване на фоновия шум с 99%, според Samsung. Новите слушалки също имат 360-градусова аудио функция, като тази на Apple, което прави звука като филми и телевизионни предавания с по-добър звук. Galaxy Buds Pro предлага до 5 часа живот на батерията с допълнителни 13 ч зареждане в кутията. Те се предлагат от четвъртък на уебсайта на Samsung за 199.99 долара.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *