Singapore Airlines пуска нов вид полети – доникъде

Singapore Airlines пуска нов вид полети – доникъде

Singapore Airlines планира да започне провеждането на т. нар. полети доникъде – пътувания, които започват и завършват на едно и също летище, съобщи Straits Times в петък, позовавайки се на собствени източници. Идеята на превозвача е да опита да стимулира основния си пътнически бизнес на фона на коронакризата. 

Полетите ще стартират и приключват на едно от най-красивите и атрактивни летища в света – „Чанги“. Планирано е да започнат да се осъществяват до края на октомври. Те може да бъдат свързани с престой в хотелите в града, ваучери за пазаруване или разходи с лимузина, ферибот и други.

По-строгите правила за пътуване заради разпространението на пандемията Covid-19 навредиха на авиационната индустрия по целия свят и особено на превозвачи като Singapore Airlines, които не извършват вътрешни полети. В същото време международната асоциация за въздушен транспорт не очаква пътническият трафик да се възстанови до предпандемични нива преди 2024 г.

Singapore Airlines не е първата авиокомпания, която предлага пътувания, чиято дестинация е летището на заминаване. Миналия месец японската ANA Holdings продаде билети за чартърен полет до никъде. Двама тайвански превозвачи също стартираха подобни кампании – Starlux Airlines въведе пътуване тип „преструвайте се, че заминавате за чужбина“, а EVA Airways запълни всички 309 места на специален полет за Деня на бащата.

Планът на Singapore Airlines идва след проучване на Singapore Air Charter, което показва, че 75% от 308-те участници в него са готови да купят билети за тези видове полети, според доклада на Straits Times.

Сингапурските авиолинии заявиха тази седмица, че съкращават 20% от персонала си, въпреки че през юни компанията успя да събере 11 млрд. долара чрез заеми и помощ от правителствената програма за подкрепа на заетостта.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *