Turkish Airlines изисква от пътниците отрицателен PCR тест

От утре, 30 декември, всички пасажери на Turkish Airlines трябва да представят негативен резултат от PCR тест преди своя полет като част от мерките за ограничаване на COVID-19, предприети от Турция. Пробата трябва да е направена до 72 часа преди пътуването, а регулацията важи както за пътуващите до Турция, така и за транзитните пътници, обясняват от компанията.

Новото изискване влиза в сила от 00:00 ч на 30 декември 2020 г. и ще важи до 1 март 2021 г., като се взема предвид местното време на изходната дестинация. Мярката не важи за деца под 6-годишна възраст.

От началото на пандемията превозвачът взема всички необходими мерки, за да осигури безпроблемното пътуване на своите клиенти. Самолетите на авиокомпанията преминават през цялостна дезинфекция и почистване след всеки полет, следвайки препоръките на националните и международните авиационни власти. Допълнително, Turkish Airlines предоставя на всички пътници безплатни комплекти с продукти за лична хигиена, включително задължителните на борда маски, а въздухът в самолета се пречиства постоянно с висококачествени филтри за твърди частици (HEPA).

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *