Volkswagen планира по-достъпен електрически автомобил

Автомобилният гигант Volkswagen планира да създаде малка електрическа кола, която да е предназначена за масовия пазар в опит да увеличи продажбите си, пише Reuters. Германската компания очаква новите разпоредби и мерки, във връзка с овладяването на климатичните промени, да засегнат силно сектора. Затова се стреми да развие „зелената“ линия, която вече е в процес на разработване, като представят по-допустима серия на марката.

В рамките на проекта, наречен Small BEV (Battery Electric Vehicle), инженерите се стремят да разработят автомобил на батерии, който да е с размерите на модел Polo. Той ще струва между 20 000 и 25 000 евро.

Определената цена е значително по-ниска от тази на изцяло електрическия модел ID.3, който Volkswagen пусна в продажба през месец септември.

От компанията все още не предоставят информация кога ще бъде пуснат на пазара новият автомобил или какъв ще бъде дизайнът му.

Производителят заяви, че по-строгите цели на ЕС за намаляване на емисиите го принуждава да увеличат производството на хибридни и електрически превозни средства, които да са предназначени за европейския пазар – стигайки 60% до 2030 г.

По-рано този месец Volkswagen увеличи планираните си инвестиции в технологии за цифрови и електрически превозни средства до 73 млрд. евро, за следващите пет години. От тази сума около 35 млрд. ще бъдат инвестирани в електронна мобилност.

Понастоящем марката VW планира да произведе 1.5 милиона електрически автомобила до 2025 г.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *