VW изтегля 56 000 коли от най-продавания си модел Golf заради дефект

Автомобилният производител Volkswagen AG ще изтегли 56 хил. превозни средства от най-продавания си модел VW Golf, за да отстрани софтуерни проблеми, които засягат информационно-развлекателната система и камерата за задно виждане, съобщи германската компания във вторник, цитирана от Reuters.

Акцията засяга автомобили от най-новата серия Golf 8, които са произведени до юли 2020 г., посочва говорител на компанията. Той добави, че връщането в сервиза не е задължително, а се препоръчва от концерна.

Volkswagen трябваше да отложи пускането на Golf 8 заради софтуерни проблеми миналата година.

Междувременно компанията съобщи, че продажбите на основната ѝ марка са спаднали с 15% до 5.3 милиона автомобила през 2020 г., тъй като разпространението на коронавируса и последващите ограничителни мерки от това силно е засегнало автокъщите по цял свят.

Въпреки това през декември е наблюдавано леко възстановяване на продажбите в сравнение с предходните месеци, като те са се увеличили с 19.5% в Западна Европа и 14.7% в Северна Америка. Търсенето на електрическите модели пък е скочило със 158% през годината до 212 000 автомобила.

„Ние сме на път да постигнем целта си да станем лидер на пазара на акумулаторни електрически превозни средства“, заяви изпълнителният директор на марката Ралф Брандстаетър.

За цялата година продажбите на марката Volkswagen са намалели с 23.4% в Западна Европа и със 17.1% в Северна Америка, докато най-малък е спадът в Китай, на 9.9%.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *