Warner Bros ще пуска новите си филми в HBO

Студиото Warner Bros на AT&T Inc обяви, че ще пусне всички свои филми, които ще произведе през 2021 г. както в кината, така и в стрийминг платформата HBO Max (позната досега като HBO Go). Това е стъпка в отговор на пандемията от коронавирус, пише Reuters.

Сред първите нови филми, които ще могат да се гледат от дивана, са „Годзила срещу Конг“ и Mortal Kombat. Те ще са достъпни в платформата в същия ден, в който ще излязат за кината, се казва в изявление на студиото.

Други засегнати филми, които са засегнати от пандемията, включват The Suicide Squad, новата версия на Dune и продължение на „Матрицата“.

Ръководителите на компанията заявиха, че стратегията ще бъде в сила за една година и е отговор на уникалните предизвикателства, поставени от пандемията, която принуди много кина да останат затворени.

„Никой не иска филмите да се върнат на големия екран повече от нас“, каза Ан Сарноф, председател и главен изпълнителен директор на WarnerMedia Studios и Networks Group. „Знаем, че новото съдържание е жизнената сила на кината, но трябва да балансираме това с реалността, че повечето кина в САЩ вероятно ще работят с намален капацитет през 2021 г.“

Акциите на AMC Entertainment, най-големият кино оператор в света, паднаха с 4% до 4.14 долара в следобедната търговия.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *