Индия отбеляза нов антирекорд от 414 000 новозаразени с коронавирус

Индия отбеляза нов антирекорд от 414 000 новозаразени с коронавирус

Индия постави още един световен антирекорд за новите случаи на коронавирус, регистрирайки над 414 хиляди инфекции през последните 24 часа, предават Анадолската агенция и „Фокус“.

Това е вторият пореден ден, в който страната регистрира над 400 хиляди случая, след като съобщи за 412 262 инфекции в четвъртък.

Данните на здравното министерство показват, че през последните 24 часа те са били 414 188 случая, като общият брой на заразените в страната достигна 21,49 милиона. С 3915 нови смъртни случая смъртните случаи, свързани с вируса, нараснаха до 234 083.

Върховният съд в Делхи в четвъртък разпореди на властите да предоставят медицинска помощ на всички хора, страдащи от коронавирус в столицата.

От 27 април страната също така получава международни дарения на медицински помощни средства и оборудване. Правителството обаче е изправено пред сложни въпроси, тъй като много нуждаещи се болници казват, че помощта не е достигнала до тях.

Министерството на здравеопазването заяви в изявление късно в четвъртък обаче, че „всички артикули, получени до 5 май 2021 г., са ефективно разпределени и незабавно изпратени до щатите / институциите. Това е непрекъснат процес.“

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *