Нова услуга за нощни влакове свързва четири европейски държави

Нова услуга за нощни влакове свързва четири европейски държави

European Sleeper, чисто нова холандска железопътна компания, фокусирана върху нощните влакове, планира да пусне нова услуга за нощни влакове заедно с RegioJet, свързваща Прага – Дрезден – Берлин – Амстердам – ​​Брюксел.

Новата международна влакова линия се планира да бъде пусната през 2022 г.

Разположението на влака включва както места за сядане, така и за спане. По пътя всички пътници ще имат възможност да ползват безплатен интернет и други услуги. Закуската е включена в цената, а кафето ще се предлага без ограничения. Има място за транспортиране на велосипеди.

С новата нощна връзка по маршрута Прага – Берлин – Амстердам – ​​Брюксел, RegioJet и European Sleeper активно подкрепят европейската инициатива за развитие на екологичен нощен влаков транспорт. В същото време подготовката на тази връзка е част от активен подход към инициативата на ЕС – Година на железопътния транспорт през 2021 г., казват компаниите.

„Амстердам, Брюксел, Прага, Берлин и Дрезден са дестинации, които са идеални за пътуване с нощни влакове както за туристически, така и за бизнес цели и пускането на такава услуга може да направи железниците по-привлекателни за пътуване между ключови европейски столици“, казват те.

Амбицията на European Sleeper е да създаде мрежа от нощни влакове за спане от Холандия и Белгия до съответните дестинации в Европа.

Друг проект от RegioJet е нов нощен влак по маршрута Прага – Пшемисъл – Лвов.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *