Расте броят на политически мотивираните престъпления в Германия

Расте броят на политически мотивираните престъпления в Германия

Броят на политически мотивираните престъпления в Германия през изминалата година се е увеличил с 14,2% в сравнение с 2018 г., пише берлинския таблоид Bild, позовавайки се на източници в агенциите за сигурност в страната.

Според информацията през 2019 г. броят на престъпленията, извършени по политически причини, надвишава 41 хил. случая, докато през 2018 г. тази цифра е 36 хил.

Отбелязва се, че тези числа включват както случаи на вербални атаки, така и по-тежки престъпления като палежи и физически нападения и дори убийства. Както и в предишните години, престъпленията се извършват предимно от десни и леви радикали.

В същото време броят на политически мотивираните престъпления, извършени от десни радикали е нараснал с 9,4% в сравнение с 2018 г. и възлиза на 22 342 случая – повече от половината от общия брой на политическите престъпления.

Според изданието през изминалата година властите регистрират са регистрирали общо 2032 престъпления, мотивирани от антисемитизъм. Тази цифра се е увеличила с 13% в сравнение с 2018 година.

Източник: Агенция „Фокус“

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *